Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

QoLISSY "Livskvalitet hos barn och ungdomar med tillväxtproblem"

Bakgrund och syfte

Att förbättra livskvalitet är ett av behandlingens grundmål efter att förbättra kroppslängden hos barn med olika typer av tillväxtproblem. Studier har visat att tillväxtproblem kan påverka livskvalitet och den dagliga tillvaron för både patienten och familjen. Vi vill förbättra vårt sätt att behandla kortvuxenhet. Familjen som kommer hit har en värdefull kunskap som vi behöver tar reda på och som inte är så enkelt att göra under besökstid när det är så mycket annat som är på gång.


Hittills har det varit ont om livskvalitetsfrågeformulär och det saknas instrument riktade mot barn och ungdomar. I synnerhet för barn och ungdomar med tillväxtproblem har det saknats studier om livskvalitet.


Därför bedriver vårt centrum i samverkan med fyra andra centrum i Europa, en studie som handlar om den påverkan på välbefinnandet hos barn och ungdomar som söker hjälp på tillväxtkliniker. Tillsammans ska vi ta fram ett gemensamt livskvalitetsfrågeformulär.

Läs mer om forskningsprojektet QoLISSY
 

Sidansvarig: Lena Lehto|Sidan uppdaterades: 2018-03-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?