Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Livskvalitet & Psykoendokrinologi

En viktig pusselbit inom Centrets forskning är att också mäta de "inre centimetrarna". Efterhand som forskningen och därmed kunskaperna på Centrum för pediatrisk tillväxtforskning har utvecklats, har det stått klart att ytterligare aspekter än de rent medicinska på barnen behöver beaktas. Vi behöver också lära oss mer om psykologiska och sociala aspekter på barnens och familjernas situation. Barnens perceptuella, emotionella, kognitiva, språkliga, motoriska och sociala utveckling interagerar med medicinska fenomen. Det gör också barnets upplevelser av sin livssituation och av sin kropp, eventuell sjukdom och tillväxtstörning. Vi försöker därför lära oss mer om hur dessa fenomen påverkar varandra.

Barnens familjer är också viktiga i detta sammanhang, liksom barnens och familjernas relationer till omgivande samhälle. Omfattande studier bedrivs även inom detta område.

Det vill säga att vår forskning utgår från frågor som väckts inom vården och förs sedan tillbaka till vården i form av nya metoder för behandling – en så kallade Translationell modell.

 

Läs mer om de olika forskningsprojekten

 

 

Sidansvarig: Lena Lehto|Sidan uppdaterades: 2016-09-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?