Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Sweet-studien

Syfte: Etablera nätverk för "Centres of Reference for Paediatric and Adolescent Diabetes (SWEET)"

Sammanfattning

SWEET-projektet hade sin slutredovisning för EU våren 2011-2012 med publikation på hemsidan SWEET.eu och i tidskriften Pediatric Diabetes. SWEET är nu en etablerad entitet med ett gemensamt kvalitetsregister baserat på de drygt 40 olika universitetscentra som deltar. Detta medger benchmarking över Europa och "Centers of Reference" har upprättats där vår enhet på DSBUS var en av de först ackrediterade. Forskning och publikationer baserade på SWEET ´s databas pågår genom ett samarbete över nationsgränserna.

Fortsatt aktivitet inom ramen för detta projekt är ett nystartat nätverk för ovanliga diabetesdiagnoser och implementering av pedagogisk utbildning av de olika professionerna i barndiabetesteamen i Europa. Det senaste, aktuella projektet är en utvidgning av SWEET att omfatta inte enbart Europa utan globalt, liksom moderorganisationen ISPAD (International Society for Pediatric and Adolescent Diabetes).

Huvudman
Gun Forsander

Medarbetare
Thomas Danne Tyskland, Carine de Beaufort Luxenburg, Ondrej Cinek, Tjeckien, Andriani Vazeou, Grekland, Henk Veeze Nederländerna och The Sweet Study Group

 

 

 

Sidansvarig: Lena Lehto|Sidan uppdaterades: 2016-09-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?