Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskning

Sedan mitten av 80-talet bedrivs inom Växthuset tvärvetenskaplig och långsiktig forskning i nära samarbete med andra institutioner och företag i och utanför Göteborg och även internationellt.

Sådana exempel på samarbete är monitoreringskompetensen i kliniska prövningsgruppen i nationella barncancerstudier och tillväxthormonstudier, nationellt och internationellt consensusarbete kring syndrom såsom Turner, Noonan, 22q11 och Silver Russell. Här ligger också det Nationella registret för tillväxthormonbehandling hos barn. Diabetesverksamheten har ett brett internationellt samarbete och är utnämnt som europeisk "Center of excellence". Här finns också nationella koordinatorn för den första barnstudien om fetmakirurgi, så kallade AMOS.

Vid Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus pågår klinisk forskning inom många olika verksamheter. Forskningsprojekten sammanställs varje år i en forskningskatalog i samarbete mellan Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Göteborgs universitet. 

 
Länk till forskningskatalogen på Avdelning för pediatriks hemsida

 

Sidansvarig: Lena Lehto|Sidan uppdaterades: 2019-06-13
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?