Bland de bästa i världen på barndiabetes typ 1

Nyhet: 2017-11-24

Gun Forsander, docent och överläkare på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus, har precis kommit tillbaka från Innsbruck där hon tillsammans med barnläkaren Auste Lyckå och andra kollegor i teamet har besökt ISPADS (International Society for Pediatric and Adolescent Diabetes) årliga konferens. Där presenterades bland annat resultatet av studien Sweet som startades som ett EU-projekt 2011.
Studien, som numera har vuxit till att omfatta flera världsdelar, jämför hur bra blodsockervärden patienterna på de olika universitetssjukhusen har i ett långtidsperspektiv. Tanken är att resultatet av granskningen ska bidra till att skapa en så jämlik barndiabetesvård som möjligt inom Europa och resten av världen.

Läs hela artikeln på Sahlgrenska universitetssjukhusets hemsida