Halvtidsseminarium Anton Holmgren

Nyhet: 2016-10-28

Avdelning för pediatrik. Tisdagen den 22 november 2016, kl. 15.00. Lokal: Hypofysen, Växthuset plan 2, Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Titel: Variationer i tillväxtmönster mellan generationer.

Handledare: Professor Kerstin Albertsson Wikland, biträdande handledare docent Aimon Niklasson samt professor Lauren Lissner
Ledamöter i granskningskommittén: Professor Göran Wennergren, docent Jenny Kindblom samt docent Amir Baigi
Ordförande: Professor Göran Wennergren

Delarbeten:
I. Modelling individual longitudinal human growth from fetal to adult life – QEPS I. A F-M. Nierop, A Niklasson, A Holmgren, L Gelander, S Rosberg and K Albertsson-Wikland. Journal of Theoretical Biology 406 (2016) 143-165.
II. Insight into human pubertal growth by applying the QEPS growth model. A Holmgren, A Niklasson, L Gelander, A S Aronson, A F.M. Nierop, K Albertsson-Wikland. Manuscript
III. Pubertal height gain is inversely related to peak BMI in childhood. A Holmgren, A Niklasson, A F.M. Nierop, L Gelander, A S Aronson, A Sjöberg, L Lissner and K Albertsson-Wikland. Manuscript
Om ni önskar kopior på delarbeten kontakta anna.pernek@gu.se
Välkomna!